Lykele Muus (1987) studeerde in 2011 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie, waar hij zich naast acteren veel op schrijven toelegde. Hij schreef toneelstukken en liedteksten voor het Amsterdamse Bos, De Toneelmakerij, Stichting Nieuwe Helden en zijn eigen theatergezelschap Hartenjagers. Ook schrijft hij mee aan de cabaretvoorstellingen van Pepijn Schoneveld. Sinds 2015 schrijft hij ook voor film en televisie. In al zijn werk streeft hij naar een toegankelijke balans tussen humor en inzicht. 

 

Op toneel was Lykele te zien in War Horse, Soldaat van Oranje, King Lear, Neelie! en Dansen met de vijand. In de bioscoop speelde hij rollen in o.a. Bellicher; CEL, Lucia de B., Nicht Mein Tag en Publieke Werken . Hij was te zien in de televisieseries Ramses, Missie Aarde, Klem, Jeuk!, Danni Lowinski, CMC, Zuidas, De Zaak Menten en Flikken Rotterdam. In 2019 speelt hij rollen in De Vliegende Hollanders en Dertigers.

         

Zijn debuutroman Eland werd in 2015 uitgegeven door Nijgh & Van Ditmar. Zijn tweede boek We doen wat we kunnen en verscheen in april 2019. 

 

  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page